Hoitola Lilium logoteksti
Varpaankynnet lakataan kauniin punaisiksi.

Kesäloman aika – kauneusvinkit kesään

Suomen kesä on parhaimmillaan! Tähän artikkeliin on koottu parhaat kauneusvinkit, joilla saat kesälomastasi kaiken irti.

Rusketus näyttää parhaalta ja kestää pisimpään tasaisella iholla. Ensimmäinen askel kohti kaunista kesäihoa onkin ihon kuoriminen ja kosteuttaminen, niin kasvoilla kuin vartalollakin. Iho uusiutuu koko ajan ja kuolleet ihosolut jäävät helposti ihon pinnalle. Säännöllinen kuorinta pitää ihon pinnan silempänä ja kirkkaana. Rusketus säilyykin kuoritulla ja kosteutetulla iholla pidempään, koska se ei pääse hilseilemään tai kulumaan niin nopeasti pois. Lue lisää kasvojen kuorimisesta tästä. Neuvoja vartalon ihonhoitoon löydät tästä.

Vaikka päivettynyt iho näyttääkin kauniilta ja piristää mieltä, on auringossa kuitenkin muistettava oleilla vastuullisesti, keskipäivän säteitä välttäen ja suojatuotteita käyttäen. UV-säteily aiheuttaa ihon ennen aikaiseta vanhenemista, pigmenttimuutoksia ja jopa ihosyöpää. Kauniin rusketuksen voikin hankkia turvallisemmin purkista. Myös itseruskettava tuote kannattaa levittää hyvin kuoritulle ja kostetutetulle iholle, tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Nyt on myös oiva aika kasvo- ja vartalohoidoille. Kauneushoitolassa iho puhdistetaan, kuoritaan ja kosteutetaan ammattituottein ja -ottein, ja Sinä saat vain nauttia olostasi! Tutustu Hoitola Liliumin kasvohoitoihin ja vartalohoitoihin.

Kotihoidoksi jaloille riittää yleensä päivittäinen rasvaus ja säännöllinen kuorinta. Kovettumien kotihoitoon suositellaan ihoa pehmentäviä tuotteita. Kantapäiden liiallinen raspaaminen ja muu hiominen voi pidemmän päälle pahentaa kovettumaongelmaa, sillä iho alkaa puolustautua mekaanista rasitusta vastaan kovettumalla lisää.

Kovettumien hoidossa onkin hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Jalkahoidossa jaloista poistetaan mahdolliset kovettumat, ja kynnet ja kynsinauhat laitetaan kesäkuntoon. Hoidon kruunaa tietysti ihana jalkahieronta. Tutustu jalkahoitohimme tästä.

Kesällä tulee kiinnitettyä enemmän huomiota ei-toivottuihin karvoihin, esimerkiksi säärissä ja kainaloissa. Jokapäiväinen sheivaaminen ärsyttää ihoa ja koettelee hermoja. Karvojen sokerointi onkin pitkäaikaisempi ja ihoystävällisempi ratkaisu, kuin niiden ajeleminen höylällä.

Sokeroinnissa iholle levitetään pehmeä hunajamainen sokerimassa vastakarvaan, ja se vetäistään pois karvan kasvusuunnan mukaisesti. Näin karva lähtee irti kokonaan, juurineen päivineen, jolloin sen takaisinkasvuun menee huomattavasti pidempään kuin sheivauksen jäljiltä.

Sokerimassa vaatii tietyn lämpötilan ja oikeanlaisen tekniikan toimiakseen oikein. Vaikka sokerointiin tarvittavia aineita ja välineitä myydäänkin nykyään myös kuluttajille, on sokerointi kotona helposti sotkuista ja vaivalloista, ja se onkin hyvä jättää suosiolla ammatilaisten vastuulle.

Kotihoitona sokeroidulle iholle suositellaan päivittäistä kosteutusta ja viikottaista kuorintaa, jolloin iho pysyy pehmeänä ja sisäänkasvaneilta karvoilta vältytään. Heti sokeroinnin jälkeen kannattaa odottaa 24 tuntia ennen uimista, kuntoilua, saunomista ja auringon ottoa tulehduksien ja ihon palamisen välttämiseksi. Sokerointiin kannattaa tulla n. 0,5 cm pituisella karvalla. Lyhyempi karva on työläämpää ja hitaampaa poistaa, ja pidemmän karvan sokerointi taas saattaa tuntua kivuliaammalta.

Kesäaamuissa parasta on stressittömyys ja kiireetön tunnelma. Lisäbonus olisi vielä herätä pirteän ja huolitellun näköisenä. Helppo ja nopea tapa saada kasvoille eloa on käydä laitattamassa ripset ja kulmat kuntoon.

Suositut ripsi- ja kulmakäsittelyt lash lift ja brow lift eli ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi tuovat ilmettä ja väriä kasvoille viikkojen ajaksi.

Ripsien kestotaivutus avaa katseen ja tekee ripsistä runsaamman ja pidemmän näköiset. Ripset permanenttikäsittellään eli kestotaivutetaan, kestovärjätään ja lopuksi käsitellään hoitavalla seerumilla. Ripset pysyvät kauniin kaarevina 1,5-2 kuukautta ja sitten, ripsien uusiutumisen myötä, pikkuhiljaa palautuvat normaaliin tilaansa.

Kulmien laminointi on vastaavanlainen permanenttikäsittely kulmakarvoille. Kulmakarvat suoristetaan ja kestomuotoillaan uuteen, toivottuun asentoon ja kestovärjätään, jolloin kulmat näyttävät tuuheammilta ja ryhdikkäämmiltä. Vaikutus kestää karvoissa n. 4-6 viikkoa. Kulmien malli ja sävy sovitaan asiakkaan toiveiden mukaan.

Lash liftin ja brow liftin jälkeen on vältettävä käsiteltyjen karvojen kastamista ja meikkaamista 24 tunnin ajan. Käsittelyt voidaan uusia n. 2 kuukauden välein.

Helpompi ja kevyempi tapa piristää kasvojen ilmettä on ripsien ja kulmien kestovärjäys ja kulmien muotoilu. Erityisesti siistiksi muotoillut ja asiakkaalle sopivan väriset kulmakarvat tuovat heti ryhtiä kasvoille.

Jos haluat lukea lisää ohjeita ja vinkkejä ihonhoitoon katso tästä muut blogikirjoitukset! Pääset varaamaan itsellesi aikoja ”kesähuoltoa” varten tästä.