Hoitola Lilium logoteksti

Myös vartalon ihonhoito on tärkeää

Vuodenaikaan sopiva ihonhoito on erityisen tärkeää, varsinkin talvella. Kasvojen ihon hoito kuuluu useimpien päivittäisiin rutiineihin, mutta vartalon iho jää kuitenkin usein vähemmälle huomiolle, vaikka se kaipaa samanlaista huoltoa ja hoitoa, kuin kasvotkin. Vartalon ihon hoidolla tavoitellaan pehmeää, sileää ja tasaisen väristä ihoa.

Mekaaninen rasitus ja jatkuva peseminen kuormittavat ihoa ja huuhtelevat pois ihon omat, hyödylliset öljyt. Koko kroppaa ei olekaan tarpeen pestä saippualla ja pesusienellä joka päivä, vaan hellävaraisemman puhdistusöljyn tai -voiteen käyttäminen riittää hyvin. Näin iho säilyttää luonnollisen kosteustasapainonsa ja suojabarriäärinsä.

Kosteuttavat ihonhoitotuotteet, kuten voiteet ja öljyt kannattaa levittää heti peseytymisen jälkeen pyyhekuivalle tai jopa vähän kostealle iholle ennen sen kuivumista. Tuote lukitsee kosteuden iholle, estämällä sitä haihtumasta. Talvella lämmitetyn huoneilman ja raa’an ulkoilman kuivattama iho kaipaa täyteläisempää kosteusvoidetta, kun taas lämpimillä keleillä riittää kevyempikin tuote.

Vaikka tarpeetonta rasitusta onkin hyvä välttää, on kuorinta kuitenkin tarpeellinen osa ihonhoitoa talvellakin. Kuorinta poistaa iholta ihon uudistumisen myötä irtoavia kuolleita ihosoluja. Ihosta tulee sileämpi, kirkkaampi ja tasaisempi, sen väri paranee pintaverenkierron elpyessä ja hoitotuotteet imeytyvät tehokkaammin. Esimerkiksi itseruskettavat tuotteet levittyvät kauniimmin kuoritulle iholle. Kuorinnan voi tehdä suihkun yhteydessä kuorintatuotteella tai -hanskalla, tai ennen suihkua kuivaharjaamalla. Kuorinta on hyvä tehdä 2-4 kertaa kuukaudessa, ihon herkkydestä ja ulkoisista tekijöistä, kuten vuodenajasta riippuen.

Kotihoito on ensiarvoisen tärkeä osa ihon hyvinvointia, sillä se pitää yllä ihon peruskuntoa päivittäin. Puhdistus, kosteutus ja aurinkosuoja ovat olennaisia askelia päivittäisessä rutiinissa, ne auttavat ylläpitämään ihon tasapainoa ja suojaamaan sitä ulkoisilta haittavaikutuksilta. Hoitolahoidot ovat kuitenkin tehokas lisä ihonhoitoon päivittäisen kotihoidon tueksi, luoden yhdessä vankan perustan terveelle ja hehkuvalle iholle.

Hoitolahoidot tuovat kokonaisuuteen syvällisempää hoitoa ja ammattilaisen erityisosaamista. Ammattitaitoinen kosmetologi osaa räätälöidä hoidot juuri sinun ihosi ja kehosi tarpeisiin. Erilaiset vartalohoidot voivat tasoittaa ja syväkosteuttaa ihoa, tai vähentää turvotusta ja nestekertymiä tehostamalla aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, tarpeesta riippuen.

Kauneushoitolassa käyminen ei ole pelkästään hemmotteluhetki, vaan se on investointi pitkäaikaiseen ihon terveyteen. Kosmetologin asiantuntemus ja käytössä olevat erityistuotteet ja -tekniikat auttamat saaman täyden hyödyn omista hoitorutiineistasi.

Voit tutustua Hoitola Liliumin kattavaan vartalohoitovalikoimaan täältä.