Hoitola Lilium logoteksti
Mekaaninen kuorintavoide sisältää rakeita.

KEVÄTIHO HELEÄKSI KUORINNALLA

Keväällä iho kaipaa elvytystä pakkasen ja lämmitetyn sisäilman jäljiltä. Iho voi olla kuiva ja samean näköinen. Nyt panostetaan kasvojen kuorintaan!

Iho uusiutuu jatkuvasti, jonka johdosta ihon pinnalle jää kuolleita ihosoluja sitä tukkimaan ja estämään sen normaaleja toimintoja. Kuolleet solut myös heikentävät kosteustuotteiden imeytymistä ihoon, jolloin hoitotuotteiden täysi hyöty jää saavuttamatta.

Ihon kuoriminen sopivalla kuorintatuotteella kirkastaa ja puhdistaa ihoa, ehkäisee epäpuhtauksia ja tehostaa hoitotuotteiden imeytymisetä. Kuorinta tehdään puhdistetuille kasvoille, kaulalle ja dekolteelle 1-2 kertaa viikossa tuotteen ohjeen mukaisesti.

Kuorintatuotteita on erityyppisiä ja juuri omalle iholle sopivan kuorintatuotteen valinta saattaa olla hankalaa. Fysikaalinen kuorintatuote sisältää mekaanisesti kuorivia rakeita, kuten sokeria, jojobarakeita tai mineraaleja. Kemiallisesta kuorinnasta puhuttaessa tarkoitetaan joko entsymaattista kuorintaa tai happokuorintaa.

Suomalaisen ihon yleinen haaste on couperosa eli ihon pintaverisuonien katkeilusta ja laajentumisesta johtuva punoittaminen ja kuumottava lehahtelu. Couperosaa aiheuttavia tekijöitä ovat uv-säteily, lämpötilan muutokset, perintötekijät ja elintavat sekä liian rajut ihonhoitotottumukset, kuten vahvat tai rakeiset kuorintatuotteet.

Couperosasta kärsivälle punoittelevalle iholle suositellaan entsymaattista kuorintaa. Papaijasta ja ananaksesta peräisin olevat entsyymit kuorivat ihoa hellävaraisesti. Entsymaattista kuorintaa käytetään naamion tavoin, eli se levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa ohjeen mukaisesti. Vaikka entsymaattinen kuorinta onkin hellävarainen tapa kuoria ihoa, on tuotteiden vaikutusaikaohjeita hyvä noudattaa.

Perinteinen raekuorinta on tehokas tapa kuoria ihoa, mutta se ei itseasiassa sovi kovinkaan monen iholle, ainakaan jatkuvaan käyttöön. Kuorintavoiteen karkeat rakeet raapivat ihon pinnalta kuolleita ihosoluja. Samalla se saattaa kuitenkin vahingoittaa ihon pintaa ja pintaverisuonia. Tukkoiset ihohuokoset kuitenkin hyötyvät toisinaan tehtävästä fysikaalisesta kuorinnasta, sillä fyysinen kuorinta avaa ihon talitukkeumia ja syväpuhdistaa huokosia.

Happokuorintoja on kolmea eri tyyppiä: AHA, BHA ja PHA. Happokuorinnoista puhutaan usein hedelmähappokuorintoina, mutta tosiasiassa vain AHA-kuorinnat ovat hedelmähappokuorintoja.

AHA-hapoista glykolihappo tehoaa ihon juonteisiin ja sopii hyvin ikääntyvälle iholle. Mantelihappo ja maitohappo auttavat epäpuhtauksiin.

BHA-hapolla tarkoitetaan yleensä salisyylihappoa, jota käytetään epäpuhtaalle ja akneen taipuvaiselle iholle, sillä se on omiaan hillitsemään tulehdusta ja vähentämään epäpuhtauksia.

PHA-hapot ovat rakenteeltaan suurempimolekyylisiä, eli ne eivät imeydy yhtä syvälle ihoon kuin perinteisemmät AHA ja BHA-hapot. Usein käytettyjä PHA-happoja ovat glukonalaktoni ja laktobionihappo. Ne sopivat kaikille ihotyypeille ja erityisesti herkälle iholle.

Happokuorintoja käytettäessä on erityisen tärkeää suojata iho auringolta hyvällä aurinkosuojatuotteella, sillä hapot altistavat ihon auringon aiheuttamille vaurioille tavallista herkemmin.

Edellä mainittujen happokuorintojen lisäksi on olemassa raskaampia, lääkärien suorittamia happokuorintoja, joissa käytetään vahvempia, syvemmälle imeytyviä ja vaikuttavia tuotteita.

Jos omalle iholle sopivan kuorinnan löytäminen tuntuu vaikealta tai kuorinnan tekeminen kotona arveluttaa, on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Kosmetologi osaa suositella juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet ja hoidot.

Huhtikuun tarjouksena kaikki 30.4.24 mennessä ostetut Hoitola Liliumin kasvohoidot -15%. Käytä koodia HUHTI24, niin saat alennuksen.